Web kolačići (engl. Cookies)

Web kolačići su male tekstovne datoteke koje Vaš pretraživač sprema na Vaše računalo, a potrebni su za ispravan rad i prikladno prikazivanje sadržaja stranica na svim uređajima. Kolačići primjerice spremaju Vaše korisničke postavke, poput preferiranog jezika korištenja, ili se mogu koristiti za pohranjivanje podataka o registraciji na internetskoj stranici tako da ih korisnik ne mora ponovno unositi pri narednom posjećivanju stranice.

Osim toga, kolačići mogu spremiti i osobne informacije poput Vašeg imena ili e-mail adrese, no važno je napomenuti da te informacije mogu biti spremljene isključivo ako Vi to omogućite. Naša web stranica nema pristup informacijama koje Vi niste dali te ne može pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.

ELTING d.o.o. koristi standardne web kolačiće s primarnim ciljem omogućavanja boljeg korisničkog iskustva.

 

Pored standardnih web kolačića koristimo i Google Analytics kolačiće. Ovi kolačići pohranjuju informacije o načinima na koje posjetitelji koriste naše internetske stranice, uključujući broj prikazanih stranica, odakle posjetitelj dolaze i broj posjeta, a sve kako bismo razumjeli i poboljšali korištenje naših stranica te Vam osigurali bolje korisničko iskustvo. IP adresa koju šaljemo Google Analytics se anonimizira tako da se onda ne može povezati s Vama. Više informacija o Google Analytics kolačićima možete naći na vezi https://www.google.com/analytics/learn/privacy.html

Web kolačiće moguće je obrisati korištenjem postavki vašeg pretraživača, a upute kako ih ukloniti možete pronaći korištenjem funkcije “Pomoć” u vašem pretraživaču ili na stranicama proizvođača pretraživača.

Dodatne informacije o tome što su web kolačići, čemu služe te kako ih ukloniti iz najčešćih preglednika možete pronaći na vezi https://www.aboutcookies.org.uk/